امروز فرصتی شد تا کمی در مورد فونت و تجربیات خودم در این زمینه مطلبی بنویسم. خوشحال میشم که بعد از خوندن این متن نظرات خودتون رو بگید.
یکی از دغدغههای اصلی یک طراح خوب! استفاده از یک فونت خوانا و بومی برای وبسایتش هست که الحق و بر انصاف پیدا کردن یک فونت مناسب از نوشتن یک وبسایت بسیار سخت تر شده. سایتهایی رو دیدم که رابط کاربری خوبی نداشتن ولی با انتخاب یک فونت زیبا کاربران زیادی رو جذب خودشون کردن. (بنا به احتیاط اسم نمیبرم).
امروز قصد دارم دو تن از فعالان این حوزه که و همینطور فونتهای متن باز خوبی که منتشر کردن رو معرفی کنم و اگر دوست داشتید از خدمات و یا فونتهای اونها استفاده کنید.
صالح سوزنچی
یکی از دلسوزترین افرادی که روی فونت فارسی داره کار میکنه همین شخصه، چرا که هدفش ایجاد یه بنیاد قوی فونت فارسی توی ایران هست و به نظرم اگر حمایتهای دولتی و غیر دولتی خوبی ازش میشد، دیگه انتخاب فونت کار سختی نبود. وجود همچین افرادی در زمینه فونت حس خوبی به آدم میده.اوایل که فونت یکان برای وب اومده بود فقط در سایز 13px میتونستید اون رو خوب ببینید (اون هم نه بصورت کامل، بلکه کمتر بد می دیدید!). یه جورایی اولین محبوبیت صالح سوزنچی از این فونت شروع شد. کارهای اصلاحی صالح سوزنچی به همینجا ختم نشد و فونتهایی نظیر میترا، نازنین و ... هم توسط این فرد اصلاح شدند.
درسته که صالح اصلاحات زیادی رو انجام داد ولی کار اصلیش تولید فونت بود. وقتی شبکههای اجتماعی خودم رو چک میکنم حتماً یه پست از صالح دیده میشه که داره یه کار جدید انجام میده. فونت های گنج نامه، نیکا، فربد و ... از جمله کارهای صالح هست که همگی برای وب بهینه و تست شدن.
اگر دوست داشتید کارهای صالح سوزنچی رو ببینید و بصورت متن باز از اون لذت ببرید سری بزنید به پروژه گیتهاب صالح:
https://github.com/font-store/
صابر راستی کردار
دومین شخصی که در سکوت کار خودش رو انجام داد و کارش توی خیلی از سایتهای بزرگ مثل فارس نیوز داره استفاده میشه همین شخصه. صابر اکثر فونتهاش رسمی و خوش نقشه. طوری که خیلی از سلیقههای وب اون رو می پسنده. همینطور ارائهی فونت بصورت آزاد و متن باز هم یک راهکار جالب و حرکت رو به جلویی هست که اگر طراحان تجاری فونت این موضوع رو در نظر بگیرند فکر کنم به پیشرفت فونت فارسی کمک بسزایی بکنن.این جمله از تست قلمهاش حس خوبی از همکاری و همدلی رو نشون میده و برای من خیلی جذاب بود:
این تنها یک تلاش صادقانه و ناچیز برای ساخت قلمی Font جدید و تازه از گونه نسخ بود. شاید برای فرد یا افرادی مفید و راهگشا باشد. اگر در اندیشه شما قلم پرستو Parastoo واجد ارزشی می باشد و یا ظرفیتی در قلم میبینید پس بیایید با کمک هم (با گزارش اشکالات، پیشنهادات، تغییر و اصلاح آن) از آن، قلمی خوب و مفید بسازیم و بر تنوع و زیبایی فونت فارسی Persian بیفزاییم. این فقط یک نمایش اولیه از قلم پرستو میباشد. هر حرفی، هر نویسه ای، هر چیزی قابل تغییر است. چه کلی و چه جزئی. مهم این است که شما بدانید، این قلم میتواند آن طور که شما دوست میدارید باشد. چه این و چه سایر قلمهای آزاد.
اگر دوست دارید صابر رو در ارائهی فونت خوب کمک کنید و یا از کارش حمایت کنید به وبلاگش و یا این صفحه در گیت هاب سر بزنید:
http://rastikerdar.github.io
طراح فونت تو ایران کم نیست ولی افرادی که دلسوزانه بصورت متن باز و آزاد کار کردن و کارشون توی وب محبوب شده بود فقط همین دو نفر بودن! (موارد دیگهای هم بودن که یه فونت rename کردن و به خاطر همون فونت کلی حمایت مردمی رو به خودشون اختصاص دادن که به نظرم اعتماد خیلی از کاربران جامعه وب رو از بین بردن)
به نظرم نیاز به بنیادی اساسی در زمینه فونت توی ایران داریم که جامعهی متخصصینی در این زمینه رو به خودشون اختصاص بدن و بتونیم شاهد پیشرفت روزافزون این حرفه از طراحی توی وب ایران باشیم.
پیروز باشید و جاویدان
0 دیدگاه:
ارسال یک نظر